26.1.2020

U ranim godinama našeg društva razvod se smatrao nečim grešnim i oni koji su se odlučili na razvod, bili su sramotno obilježeni za cijeli život. Danas je razvod izgubio pečat sramote i na njega se gleda u pozitivnijem svjetlu.
Ako razgovarate s ljudima koji su izabrali razvod kao rješenje, većina komunicira da su razvodu prethodili mjeseci ili godine unutarnjih problema i da se na tu muku, iako je okončana, gleda kao na vrlo bolno iskustvo.
Razvod je postao human način okončavanja boli nezdrave veze. No ponekad prođu mjeseci i godine da rane u potpunosti zacijele. Ako.


Istina je i da se većina klijenata koji okončavaju brak nada da će naći novu ljubav, pristupačnijeg seksualnog partnera, bolju osobu koja će im biti potpora u životu i brinuti se za njih. Ljudi žele vjerovati da će razvod donijeti olakšanje, osloboditi ih stresa i da je to prilika za novi početak. I jest, pod uvjetom da su iz njega nešto naučili o sebi i da su spremni na nove obveze, nove probleme i nove izazove koja mož...

24.1.2020

Tijekom odrastanja zavoljeli smo neki sport, slikanje, određenu vrstu glazbe, kuhanje ili nešto treće. Što je trud koji smo uložili u savladavanje neke vještine ili stjecanje nekog znanja bio veći, to nam je rezultat donio više užitka.
To vrijedi i za druge situacije – što se više dajemo u nešto, što smo strastveniji u našem istraživanju, to je i dobitak veći.
Naročito važi za veze – što više uložimo, više dobivamo.

No činjenica je da je mali broj veza u kojima postoji ravnoteža u primanju i davanju. Često se pomirimo s nečim što nas ne zadovoljava, pristajemo na malo jer zapravo negdje u dubini sebe osjećamo i da ne zaslužujemo najbolje. Prebrzo odustajemo.
Pritom često zaboravljamo da smo mi ti od kojih sve kreće – naše ulaganje, iskrenost, otvorenost i povjerenje koje smo spremni izgraditi. Zaboravljamo da je ljepota u nama i ako želimo imati kvalitetne odnose, budimo disciplinirani u izgradnji istih. Kvaliteta privlači kvalitetu.

Ako s vezama imamo teškoća i uvijek iste probleme s pa...

23.1.2020

OBEĆANJA koja zadamo sebi su često su poput japanskih šljiva, nemaju ploda - riječi su američke scenaristice Frances Marion.

Prije obećanja obično donesemo odluku da ćemo nešto napraviti, onda to verbaliziramo ( često i prema drugima) i nakon toga slijedi akcija- niz koraka koji dovodi do ispunjenja obećanja. No, često se dešava upravo to da sve ostane samo na riječima, tako da s pravom možemo tvrditi da su obećanja prazne riječi ako ih ne prate djela.

Ona su popot tereta na našim leđima. Podsjećaju nas na našu slabost i utječu na sliku koju stvaramo o sebi kao čovjeku koji nije ustrajan, koji nije od riječi, na koga se ne možemo osloniti, koji nije pouzdan. To utječe na naše samopuzdanje i samopoštovanje i zato bi bilo dobro za početak, ako imate problema sa obećanjima koja dajete sebi, da si dajete ona obećanja koja možete ispuniti u jednom danu. Sitnica ali puno više od ništa.


Nemojte obećati sebi da ćete istrčati 10 km do konca godine, već si obećajte u jednom danu 300 m ili 500 m. I...

22.1.2020

Sigurni smo da su očekivanja nešto što vam stvara puno glavobolje u svakodnevnom funkcioniranju i zato ćemo ih nakratko analizirati...

Očekivanja od sebe
Očekivanja od drugih
Očekivanja drugih od nas
Očekivanja od života

JA bih trebala bih biti više uporna, bolje organizirana, početi vježbati, više se družiti, biti odlučnija, manje tvrdoglava itd...


Ili....
ON, moj partner bi trebao biti ambiciozniji, naći bolje plaćen posao, više se angažirati oko djece, pokazivat i druge emocije a ne samo ljutnju…


Ili...
Moja kćerka očekuje da ja i nakon treće godine faksa i dalje plaćam sve njezine račune a sama nije radila ukupno mjesec dana, da je stalno "guram" jer je ona pasivna i nemotivirana. Mama očekuje da je posjetim barem dvaput tjedno i zovem min jednom dnevno i ako to ne radim nisam dobra kćerka itd. Njegovi očekuju da već "radimo na bebi" a mi smo se vjenčali prije 6 mjeseci…


Ili..
Nije mi dobro u braku ali u mojoj obitelji se nitko još nije razveo. Ako nemam kuću i barem dva apartmana „z...

Please reload

Najave

KAKO TI JE PROŠAO DAN?

August 4, 2020

1/1
Please reload

Recent Posts

June 3, 2020

May 1, 2020

March 13, 2020

March 2, 2020

January 26, 2020

Please reload

Arhiva