Buka u komunikacijkom kanalu

December 2, 2019

Možda niste skloni mišljenju da su muškarci s Marsa a žene s Venere, ali kada je u pitanju komunikacija muškarci i žene se doista izražavaju na različite načine.
Dok su muškarci u komunikaciji usmjereni na sadržaj i rješenje problema, žene se u komunikaciji fokusiraju na emocije i odnos.
Odgovornost za nerazumijevanje i izostanak uspješne komunikacije podjednako dijele i jedni i drugi.

 

Tri su glavna razloga za nejasne poruke:

 

1.Ne kaže se što se misli. Partneri ne mogu naći adekvatne riječi kako bi izrazili što osjećaju, ne žele reći nešto što bi povrijedilo onog drugog ili se jednostavno ne žele dovesti u situaciju da budu odbačeni zbog onoga što misle. I zato šute.

 

2.Odašiljaju se miješane poruke. To su one poruke koje imaju suprotno značenje. Ovo se može dogoditi kad govor tijela i intonacija glasa partnera nisu u skladu s izgovorenim riječima ili kad postoji nedosljednost u sadržaju poruke.

 

3. Nije jasno precizirano što se želi tj. poruke partnera su nejasne. -Želim da imaš više vremena za mene. -Što to znači više? Želiš da smo svaku večer zajedno, dvaput tjedno nakon 19 h ili samo weekendom itd.

Jasnoća u komunikaciji se može poboljšati ali nije uvijek jednostavno jer partneri nisu podjednako motivirani ili jednostavno ne percipiraju gdje je točno kod njih problem.

 

Ako niste sigurni kako nastaje buka u vašem komunikacijskom kanalu i kako možete smanjiti šumove koji se stalno javljaju, upišite se na naše radionice asertivne komunikacije i mi ćemo vam pomoći da bolje čujete drugog i jasnije komunicirate svoje misli i osjećaje.

 

 

Please reload

Najave

PROŠLOST U SADAŠNJOSTI

August 26, 2020

1/1
Please reload

Recent Posts

August 17, 2020

June 3, 2020

May 1, 2020

March 13, 2020

Please reload

Arhiva
 
Please reload

Copyright S

  • White Facebook Icon

Croatia, Pula, Divkovićeva 3   l   info@spsavjetovanje.com  l   098 16 82 985