Obećanja

January 23, 2020

 

 

OBEĆANJA koja zadamo sebi su često su poput japanskih šljiva, nemaju ploda - riječi su američke scenaristice Frances Marion.

Prije obećanja obično donesemo odluku da ćemo nešto napraviti, onda to verbaliziramo ( često i prema drugima) i nakon toga slijedi akcija- niz koraka koji dovodi do ispunjenja obećanja. No, često se dešava upravo to da sve ostane samo na riječima, tako da s pravom možemo tvrditi da su obećanja prazne riječi ako ih ne prate djela.

 

Ona su popot tereta na našim leđima. Podsjećaju nas na našu slabost i utječu na sliku koju stvaramo o sebi kao čovjeku koji nije ustrajan, koji nije od riječi, na koga se ne možemo osloniti, koji nije pouzdan. To utječe na naše samopuzdanje i samopoštovanje i zato bi bilo dobro za početak, ako imate problema sa obećanjima koja dajete sebi, da si dajete ona obećanja koja možete ispuniti u jednom danu. Sitnica ali puno više od ništa.


Nemojte obećati sebi da ćete istrčati 10 km do konca godine, već si obećajte u jednom danu 300 m ili 500 m. Ili obećajte sebi da ćete biti jedan dan ljubazni prema svojoj kolegici, partneru, djetetu ....Kad ispunite to obećanje, sutra ga ponovo obnovite. I tako dan za dan.

 

Shvatite obećanje na jedan dan kao priliku da steknete bolju sliku o sebi. Vjerujte, daje rezultate.

 

 

 

 

 

Please reload

Najave

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

June 3, 2020

May 1, 2020

March 13, 2020

March 2, 2020

January 26, 2020

January 23, 2020

Please reload

Arhiva
 
Please reload

Copyright S

  • White Facebook Icon

Croatia, Pula, Divkovićeva 3   l   info@spsavjetovanje.com  l   098 16 82 985