top of page

Obećanja

OBEĆANJA koja zadamo sebi su često su poput japanskih šljiva, nemaju ploda - riječi su američke scenaristice Frances Marion.

Prije obećanja obično donesemo odluku da ćemo nešto napraviti, onda to verbaliziramo ( često i prema drugima) i nakon toga slijedi akcija- niz koraka koji dovodi do ispunjenja obećanja. No, često se dešava upravo to da sve ostane samo na riječima, tako da s pravom možemo tvrditi da su obećanja prazne riječi ako ih ne prate djela.

Ona su popot tereta na našim leđima. Podsjećaju nas na našu slabost i utječu na sliku koju stvaramo o sebi kao čovjeku koji nije ustrajan, koji nije od riječi, na koga se ne možemo osloniti, koji nije pouzdan. To utječe na naše samopuzdanje i samopoštovanje i zato bi bilo dobro za početak, ako imate problema sa obećanjima koja dajete sebi, da si dajete ona obećanja koja možete ispuniti u jednom danu. Sitnica ali puno više od ništa.

Nemojte obećati sebi da ćete istrčati 10 km do konca godine, već si obećajte u jednom danu 300 m ili 500 m. Ili obećajte sebi da ćete biti jedan dan ljubazni prema svojoj kolegici, partneru, djetetu ....Kad ispunite to obećanje, sutra ga ponovo obnovite. I tako dan za dan.

Shvatite obećanje na jedan dan kao priliku da steknete bolju sliku o sebi. Vjerujte, daje rezultate.

Najave
Recent Posts
Arhiva
 
bottom of page