NAŠA ISKUSTVA

May 1, 2020

Svaki je dan niz iskustava. Neka ćemo dočekati s olakšanjem, neka sa smijehom a neka s ljutnjom. No, sva ta iskustva, pa i ona od kojih najviše strahujemo, sadrže upravo one lekcije koje trebamo naučiti.
Katkad neka bolna iskustva grčevito čuvamo, kao da uživamo u svojoj rani jer nam hrani naše samosažaljenje ili ogorčenost. S bolom u želucu sjećamo se ponašanja prijatelja, članova obitelji, kolega na poslu. Neke uvrede nosimo godinama a neke cijeli život i tako stalno patimo i sebe iznova povrjeđujemo.

Vrijeme u kojem se svi mi trenutno nalazimo, okolnosti ograničenog kretanja i socijalnih kontakata, još više izvlače na površinu sve ono što nam smeta u svakodnevici kod naših bližnjih, kod nas samih, izvlačimo prošlost, bojimo se budućnosti.
No, nije sve baš sivo, da ne kažemo crno.

 

Kao što pamtimo bolne trenutke, loša iskustva, mi pamtimo i lijepe trenutke. Neke drage uspomene skloni smo odvrtjeti u glavi nebrojeno puta a postoje i tehnike kojima se može um potaknuti da aktivira ugodna sjećanja. Tko je upoznat s neurolingvističkim programiranjem, sigurno je prakticirao tehniku sidrenja i može potvrditi da je zaista učinkovita. Nije dobro ako nam bijeg u „lijepo“, u fantaziju postane jedan od jačih obrambenih mehanizama jer kad se vežemo za prošlost, odbacujemo sadašnjost. A sadašnjost je jedino što imamo u ovom trenutku…

Sloboda da se „odlijepimo“ od nekog iskustva, da se sami sebi smijemo, da naglasimo pozitivno u jednom danu osposobljava nas da s većom dozom vedrine čekamo novi dan….


I zato, nemojte bježati od boli, ona je neizbježna. Ali patnja, patnja je stvar izbora.
Što izaberete danas, pamtit ćete sutra.

Uživajte u ovom lijepom, sunčanom prvomajskom danu i javite nam se ako trebate razgovor.

 

 

Please reload

Najave

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

June 3, 2020

May 1, 2020

March 13, 2020

March 2, 2020

January 26, 2020

January 23, 2020

Please reload

Arhiva
 
Please reload

Copyright S

  • White Facebook Icon

Croatia, Pula, Divkovićeva 3   l   info@spsavjetovanje.com  l   098 16 82 985