NAŠA ISKUSTVA

May 1, 2020

Svaki je dan niz iskustava. Neka ćemo dočekati s olakšanjem, neka sa smijehom a neka s ljutnjom. No, sva ta iskustva, pa i ona od kojih najviše strahujemo, sadrže upravo one lekcije koje trebamo naučiti.
Katkad neka bolna iskustva grčevito čuvamo, kao da uživamo u svojoj rani jer nam hrani naše samosažaljenje ili ogorčenost. S bolom u želucu sjećamo se ponašanja prijatelja, članova obitelji, kolega na poslu. Neke uvrede nosimo godinama a neke cijeli život i tako stalno patimo i sebe iznova povrjeđujemo.

Vrijeme u kojem se svi mi trenutno nalazimo, okolnosti ograničenog kretanja i socijalnih kontakata, još više izvlače na površinu sve ono što nam smeta u svakodnevici kod naših bližnjih, kod nas samih, izvlačimo prošlost, bojimo se budućnosti.
No, nije sve baš sivo, da ne kažemo crno.

 

Kao što pamtimo bolne trenutke, loša iskustva, mi pamtimo i lijepe trenutke. Neke drage uspomene skloni smo odvrtjeti u glavi nebrojeno puta a postoje i tehnike kojima se može um potaknuti da aktivira ugodna sjećanja. Tko je upoznat s neurolingvističkim programiranjem, sigurno je prakticirao tehniku sidrenja i može potvrditi da je zaista učinkovita. Nije dobro ako nam bijeg u „lijepo“, u fantaziju postane jedan od jačih obrambenih mehanizama jer kad se vežemo za prošlost, odbacujemo sadašnjost. A sadašnjost je jedino što imamo u ovom trenutku…

Sloboda da se „odlijepimo“ od nekog iskustva, da se sami sebi smijemo, da naglasimo pozitivno u jednom danu osposobljava nas da s većom dozom vedrine čekamo novi dan….


I zato, nemojte bježati od boli, ona je neizbježna. Ali patnja, patnja je stvar izbora.
Što izaberete danas, pamtit ćete sutra.

Uživajte u ovom lijepom, sunčanom prvomajskom danu i javite nam se ako trebate razgovor.

 

 

Please reload

Najave

PROŠLOST U SADAŠNJOSTI

August 26, 2020

1/1
Please reload

Recent Posts

August 17, 2020

June 3, 2020

May 1, 2020

March 13, 2020

Please reload

Arhiva
 
Please reload

Copyright S

  • White Facebook Icon

Croatia, Pula, Divkovićeva 3   l   info@spsavjetovanje.com  l   098 16 82 985