August 17, 2020

Svako dijete ima svoju distancu, mjeru, osjećaj  koliko može biti daleko od mame, a da se osjeća sigurno. Tu distancu nosimo dalje kroz život i unosimo u ljubavne odnose kao način funkcioniranja (obrazac). Nekad nam je taj obrazac ok i tad imamo stabilne, uvažavajuće odnose pune podrške, ljubavi i razumijevanja. No često je upravo suprotno. Imamo obrazac koji živimo u našim vezama zbog kojeg patimo, kojeg zapravo često nismo svjesni, niti znamo kako ga možemo primijeniti.

Jedni se lako povezuju, drugima je teško, treći silno trebaju drugog i skl...

November 10, 2019

U novom ciklusu radionica posvećenih osobnom razvoju pripremili smo za vas sljedeće teme:

1. Priče o ljubavi, kruškama i jabukama - 28.11.2019.

2. Što moje emocije govore o meni - 5.12.2019.

3. JA i TI i MI - 4 faze promjene u odnosima - 19.12.2019.

Što žene i muškarci žele i zbog čega dolaze individualno ili u paru na savjetovanje, pročitajte u tekstu koji slijedi…

  • Žele biti voljeni više nego što jesu

  • Žele otići iz odnosa na bezbolan način ( što je nemoguće jer uvijek nekoga boli)

  • Žele prestati voljeti nekoga tko njih ne voli ali ne u...

March 20, 2018

Radionica je namijenjena svima koji žele upoznati vlastiti stil komunikacije i povećati njezinu učinkovitost s teškim klijentima, ne zanemarujući pritom svoja očekivanja i vrijednosti u poslovnom svijetu.

SADRŽAJ

* Tipovi osobnosti
* Svojstva teških ljudi
* Pozicije Ja sam OK, ti si OK u komunikaciji
* Kako biti jasan i odlučan sugovornik?
* Kako razgovarati pod utjecajem emocija?
* Kako unaprijediti komunikaciju spoznajom vlastitih vrijednosti i ograničenja?

Mjesto održavanja: Zajednica tehničke kulture Veruda, Trg Kralja Tomislava 13, Pula

Vrijem...

December 1, 2017

Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o. u suradnji s Istarskom županijom poziva Vas na radionicu na temu „Driveri – naši pokretači i progonitelji u poslovanju“ koja će se održati u Istarskoj razvojnoj agenciji na adresi Mletačka 12/IV, 52100 Pula, u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine. Radionica će trajati od 9 do 13 sati.

Cilj je radionice polaznike upoznati s osobnim driverima koji su tipični za njih same, ali i njihove radne kolege te kojim se sve tehnikama mogu koristiti kako driveri iz pokretača ne bi prerasli u progonitelje.

Radionica je...

June 20, 2017

Da krenemo u ljeto lagani kao pero, pripremili smo za vas novu radionicu na temu "Kako se osloboditi krivnje?"

Sadržaj radionice:

• Što je krivnja?
• Kako nastaje?
• Koje vrste krivnje postoje?
• Kad je krivnja OK?
• Kako utječe na naše zdravlje?
• Kako se možemo osloboditi krivnje?

Kome je radionica namijenjena?

Svima vama koji često osjećate krivnju u odnosu prema drugima, kad nešto kažete, zauzmete se za sebe, nešto ne napravite a to se od vas očekuje, kad radite po svom, kad ste uspješni a drugi nisu, kad je vama dobro a vašem partneru nije, ak...

April 1, 2017

Naše se samopouzdanje razvija kroz cijeli život. Sliku o sebi gradimo kroz naša iskustva s drugim ljudima i kroz aktivnosti kojima se bavimo.

Kada odrastemo naši uspjesi (i neuspjesi), način na koji su nas tretirali i tretiraju članovi obitelji, učitelji, treneri, autoriteti, kolege i prijatelji doprinosi kreiranju razine samopouzdanja.

Među onima koji u svom životu ne postižu onoliko koliko bi mogli,  ne zbog nedostatka sposobnosti, želje za uspjehom, već zbog nedostatka samopouzdanja mnogobrojne su upravo žene.

Žene često ostaju u lažnoj „z...

December 3, 2016

Odnosi koje imamo s drugima i sa samim sobom u velikoj mjeri određuju kako ćemo se osjećati: ispunjeno, sretno, motivirajuće ili nezadovoljno, zabrinuto, usamljeno itd....Kakogod, nikad nije kasno za investiranje malo vremena i energije u njihovo poboljšanje.

Dobri odnosi donose mir, zadovoljstvo, ispunjenje i motivaciju a loši gubitak samopouzdanja, nemir, depresiju, anksioznost...

Radionice su namijenjene svima koji žele promjene u partnerskim, roditelj - dijete, obiteljskim ili poslovnim odnosima i spremni su uložiti vrijeme i energiju u svoj...

July 19, 2016

Na što ste prvo pomislili nakon čitanja naslova?

a) na posao koji radite

b) brak

c) vezu u kojoj se nalazite

d) sredinu u kojoj živite ( iselili biste se nekamo?)

e) prijateljski odnos

f) fakultet koji pohađate

g) ništa ...

Ako je Vaša misao među prvih 6, pitanje je i koliko često ste se to pitali zadnjih mjeseci, godina? Što Vas je spriječilo ili Vas još uvijek sprječava da donesete odluku? Strah, sumnja, nedostatak samopouzdanja, nada da će biti bolje?

Ponekad  se zaglavimo u nekim situacijama i to stanje "ni naprijed ni natrag" može potrajati godin...

June 6, 2016

Jeste li odgovorni, manje odgovorni ili previše odgovorni?
Kako vaša odgovornost utječe na vaš život?

Ovo je 5. radionica Ciklusa o međuljudskim odnosima.

Mjesto održavanja: 21.6.2016. u 19 sati, Zajednica tehničke kulture, Veruda, Pula.

Preuzeti odgovornost za svoj život znači voditi brigu o sebi, o svom fizičkom i psihičkom zdravlju. Poznavati, prihvaćati i izražavati sebe, svjesno donositi odluke i prihvaćati njihove posljedice.

Možda zvuči jednostavno? No, samo na papiru. Mnogi koji se trude birati odgovornost složit će se da nije baš tako i da...

May 11, 2016

Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o. u suradnji s Istarskom županijom poziva Vas na jednodnevnu radionicu na temu „Coaching, recept za izvrsnost u businessu“ koja će se održati u Istarskoj razvojnoj agenciji (IDA) d.o.o., Mletačka 12/IV, 52100 Pula, u srijedu 18. svibnja 2016. godine. Radionica će trajati od 9 do 13 sati.

Cilj je radionice upoznati se s coaching pristupom i mogućnostima njegovog korištenja  u pružanju podrške pojedincu i grupi u ostvarivanja njihovog punog potencijala i željenih rezultata u poslovnom okruženju.

Radionicom će...

April 18, 2016

Simbiotski odnosi nastaju kada se dvije ili više osoba ponašaju kao da su jedna. U simbiotskom odnosu ili ne koristimo sve svoje kvalitete i mogućnosti, već se oslanjamo na drugu osobu i očekujemo da ona djeluje umjesto nas.

Ili sprječavamo djecu, partnere, prijatelje da budu samostalni, jer smo ubijeđeni da oni ne mogu opstati bez nas, jer nepodnosimo pomisao da smo nekome suvišni ili nepotrebni pa svoju potrebu za pripadanjem zadovoljavamo na taj način. I jedan i drugi oblik može dovesti do simbiotske ovisnosti.

Na ovoj radionici ćemo saznati...

March 29, 2016

Ova radionica je 3. radionica Ciklusa o međuljudskim odnosima i namijenjena svima koji žele saznati nešto više o emocijama i načinima na koji one djeluju na nas. Temelji se na osnovnim načelima transakcijske analize i odvija se u malim grupama.

Na ovoj radionici ćete saznati:

- razliku između kompromisa i kompromitiranja
- kako nastaju i koje sve emocije postoje
- što je emocionalna ucjena i kako ju prepoznati
- zašto su sve emocije i dobre emocije
- na koje načine mi stvaramo uvjete za emocionalnu ucjenu i kako se možemo zaštiti od emocionalnih...

March 8, 2016

Ponekad izgubimo puno vremena pokušavajući doći do odgovora na neka trivijalna pitanja, a da ne govorimo o značajnim odlukama.
Promijeniti posao ili ne, kupiti stan ili biti podstanar, otići ili ostati u nekom odnosu...Investirati ili ne? Reći ili prešutjeti?...
Teško nam je donijeti odluke a kad ih i donesemo, nismo zadovoljni tim istim odlukama, pa se ljutimo i na sebe i na druge.

Što nas sprječava da budemo odlučniji? Kako naša neodlučnost utječe na naš život? Kako se nositi s posljedicama svojih odluka? Čemu smo skloniji, racionalnom ili int...

February 15, 2016

Naše svakodnevne uloge su mnogobrojne. Poduzetnik/ca, mama/tata, kolega/kolegica, učitelj/ica, sin/kćerka, glazbenik/ica, kuhar/ica itd. 

To su naše svjesne uloge u koje ulazimo i s kojima se često i poistovjećujemo. No, postoje i one uloge u koje ulazimo nesvjesno, koje su nam uobičajene i koje snažno boje naše odnose s drugima.


Radionica Koje igre igramo posvećena je konceptu Dramskog trokuta, čije je poznavanje nužno za razumijevanje i analizu dinamike međuljudskih odnosa.

Što čini psihološku dinamiku drame? U koje uloge ulazimo tijekom igara...

January 25, 2016

 Voljeti sebe zvuči tako logično, uobičajeno, prirodno, jednostavno. No, je li to baš tako?

Često se ispod riječi voljeti krije još niz svakodnevnih odluka koje često ne povezujemo s pažnjom i ljubavlju prema sebi. Ne odmaramo se, ne spavamo dovoljno, ne jedemo zdravo, ne družimo se itd…


A kako je tek onda s ljubavlju prema drugima? Kako ju pokazujemo? Kakva su nam očekivanja? Kakvi su nam prohtjevi i što nas to sprječava da budemo opušteni i puni povjerenja?

Na ova i druga pitanja, tražit ćemo zajedno odgovore na našoj 1. radionici Ciklusa o me...

Older Posts >

Please reload

Copyright S

  • White Facebook Icon

Croatia, Pula, Divkovićeva 3   l   info@spsavjetovanje.com  l   098 16 82 985