Razvod

January 26, 2020

U ranim godinama našeg društva razvod se smatrao nečim grešnim i oni koji su se odlučili na razvod, bili su sramotno obilježeni za cijeli život. Danas je razvod izgubio pečat sramote i na njega se gleda u pozitivnijem svjetlu.
Ako razgovarate s ljudima koji su izabrali razvod kao rješenje, većina komunicira da su razvodu prethodili mjeseci ili godine unutarnjih problema i da se na tu muku, iako je okončana, gleda kao na vrlo bolno iskustvo.
Razvod je postao human način okončavanja boli nezdrave veze. No ponekad prođu mjeseci i godine da rane u potpunosti zacijele. Ako.


Istina je i da se većina klijenata koji okončavaju brak nada da će naći novu ljubav, pristupačnijeg seksualnog partnera, bolju osobu koja će im biti potpora u životu i brinuti se za njih. Ljudi žele vjerovati da će razvod donijeti olakšanje, osloboditi ih stresa i da je to prilika za novi početak. I jest, pod uvjetom da su iz njega nešto naučili o sebi i da su spremni na nove obveze, nove probleme i nove izazove koja možda prije nisu imali. Radi se više, ima se manje slobodnog vremena ako su djeca samo s jednim roditeljem a kod drugog odlaze samo povremeno. Financijski situacija ne bude često bajna, kompromis s partnerom oko odgoja djece ne postiže se preko noći. Sve skupa, za razvod i novi početak treba puno energije. Podrška okoline je veoma važna i dobrodošla.

 

I nemojte misliti kako dijelimo mišljenje da se razvod može uvijek izbjeći, no njemu trebaju prethoditi svi mogući pokušaji mirenja razlika i rješavanja problema.
Ako ne možete sami naći izlaz i osjećate kako ste se s vašim partnerom zapetljali u beskonačnim svađama, ne gubite nadu. Pokušajte potražiti pomoć stručne osobe i dajte sve od sebe da ta veza ili brak opstane.

 


Ne znate pomaže li, ako niste pokušali.

Please reload

Najave

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

June 3, 2020

May 1, 2020

March 13, 2020

March 2, 2020

January 26, 2020

January 23, 2020

Please reload

Arhiva
 
Please reload

Copyright S

  • White Facebook Icon

Croatia, Pula, Divkovićeva 3   l   info@spsavjetovanje.com  l   098 16 82 985