top of page

Razvod

U ranim godinama našeg društva razvod se smatrao nečim grešnim i oni koji su se odlučili na razvod, bili su sramotno obilježeni za cijeli život. Danas je razvod izgubio pečat sramote i na njega se gleda u pozitivnijem svjetlu. Ako razgovarate s ljudima koji su izabrali razvod kao rješenje, većina komunicira da su razvodu prethodili mjeseci ili godine unutarnjih problema i da se na tu muku, iako je okončana, gleda kao na vrlo bolno iskustvo. Razvod je postao human način okončavanja boli nezdrave veze. No ponekad prođu mjeseci i godine da rane u potpunosti zacijele. Ako.

Istina je i da se većina klijenata koji okončavaju brak nada da će naći novu ljubav, pristupačnijeg seksualnog partnera, bolju osobu koja će im biti potpora u životu i brinuti se za njih. Ljudi žele vjerovati da će razvod donijeti olakšanje, osloboditi ih stresa i da je to prilika za novi početak. I jest, pod uvjetom da su iz njega nešto naučili o sebi i da su spremni na nove obveze, nove probleme i nove izazove koja možda prije nisu imali. Radi se više, ima se manje slobodnog vremena ako su djeca samo s jednim roditeljem a kod drugog odlaze samo povremeno. Financijski situacija ne bude često bajna, kompromis s partnerom oko odgoja djece ne postiže se preko noći. Sve skupa, za razvod i novi početak treba puno energije. Podrška okoline je veoma važna i dobrodošla.

I nemojte misliti kako dijelimo mišljenje da se razvod može uvijek izbjeći, no njemu trebaju prethoditi svi mogući pokušaji mirenja razlika i rješavanja problema. Ako ne možete sami naći izlaz i osjećate kako ste se s vašim partnerom zapetljali u beskonačnim svađama, ne gubite nadu. Pokušajte potražiti pomoć stručne osobe i dajte sve od sebe da ta veza ili brak opstane.

Ne znate pomaže li, ako niste pokušali.

Najave
Recent Posts
Arhiva
 
bottom of page