top of page

Kad nas iznevjere

Nevjera ( kad partner ima vezu s drugom osobom ) nije jedina vrste nevjere koja boli. Boli nas kad saznamo da je naš partner zloupotrijebio naše povjerenje, da nam nije bio lojalan, da nas je sustavno lagao, da je manipulirao i svojim odlukama ugrozio neke od temeljnih vrijednosti naše veze.

Kad nas iznevjere, teško je oprostiti. Potrebno je puno vremena, strpljenja i razumijevanja ljudskih osjećaja i slabosti. Pitamo se, kako nam je to mogao napraviti, zašto je takav, kako može biti okrutno sebičan, nesmotren, površan itd… Može. Jer smo samo ljudi. A ljudi griješe. Donose krive procjene, boje se, slabi su i nesigurni. Neki su više a neki manje bezobrazni. Neki su empatični a neki nisu. Ima nas svakavih.

No, jeste li sigurni da vi nikada niste pogriješili? Kakva je bila vaša isprika, ako je bila? Kako su se drugi odnosili prema vama? Što je bilo nakon toga?

Jedan od načina kojim možemo pokušati ublažiti posljedice razočaranja i boli koje osjeća iznevjereni parter je iskreno iskazivanje kajanja i grižnje savjesti zbog onoga što smo napravili. Zvuči jednostavno ali nije, jer iza isprike mora uslijediti aktivno ponašanje kojim ćemo pokazati partneru koliko smo ozbiljni u nakani da popravimo ono što smo zabrljali i vratimo povjerenje. Ponekad će proći mjesec, dva, godina, pa čak i dvije. Nekad nam ne oproste ili mi nikad ne oprostimo. Kako je živjeti u takvom odnosu?

Ako predugo traje ili previše boli, javite nam se na info@spsavjetovanje.com. Mnogim parovima smo pomogli, možemo i vama.

Najave
Recent Posts
Arhiva
 
bottom of page